Rooted Moto Z2 Play: Unable to power on after unhiding Magisk Manager app, upgrading Magisk version and reboot. Is there any way to fix this?



  • I have a Moto Z2 Play device (android 7.1.1) that was rooted with Magisk (v20.1) with Magisk Manager app (v7.4.0). Magisk Manager Hiding feature was also activated.

    When I deactivated the Magisk Manager Hiding:

    1. Magisk Manager v7.4.0 got auto updated to v22.1 and Magisk was shown as not installed
    2. Selected direct install option in the app to install Magisk (v22.1)
    3. Rebooted the Moto Z2 Play device

    And the device failed to power up... Is there any way to fix this?

    I have tried Fastboot boot to TWRP and flashing Magisk-v20.1.zip but to no avail, device still doesn't start up normally when I press the power button. Currently I can still boot into fastboot/recovery mode.



  • UPDATE: @alecxs answer worked for me, still trying to figure out how to accept it as the answer.

    Apart from flashing stock boot.img, I also flashed magisk v20.1 uninstaller and reflashed magisk v20.1 installer to fix the booting issue.

    1. Flashed stock boot.img using fastboot flash boot boot.img -> device now powers up, but goes into boot loop
    2. Flashed magisk v20.1 uninstaller via TWRP -> device still goes into boot loop
    3. Flashed magisk v20.1 installer via TWRP -> device starts up normally with all my data still intact and magisk + magisk manager both back to original version (magisk v20.1, magisk manager v7.4.0)



Suggested Topics

  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2